Pupinfo

                                                                                                                    

Kijk voor te verwachten pups naar de link PUPS

 

Pups worden bij ons in huis geboren. De belangrijkste reden hiervoor is, dat ze direct aan de meest voorkomende en normale geluiden kunnen wennen zoals bijvoorbeeld de stofzuiger, stemmen, visite en keukenapparatuur.       

          

 

                   

Na ongeveer 4 weken krijgen ze hun eigen hok waar ze lekker kunnen spelen en op z'n tijd genoeg rust krijgen. De moeder kan nog wel bij haar pups komen, maar wanneer ze even alleen wil zijn kan ze in een vertrek voor haar zelf komen, zodat ze ook de nodige rust krijgt.

Wanneer de pups geŰnt zijn mogen ze naar buiten en worden ze blootgesteld aan geluiden van bijvoorbeeld het verkeer. Als de pups tussen de 6 en 9 weken zijn krijgen ze een identiteitschip van de Raad van Beheer ( tatoeeren is niet meer nodig ). Als dit gebeurt is, mogen ze met 8 weken naar hun nieuwe baasje.

                                                                                                   Ge´nteresseerd in een pup?

Kijk onder de link pups wanneer wij ons volgende nest verwachten!
                                                                                                            

En dan is het eindelijk zover; de nieuwe eigenaar mag de pup op komen halen. Wij vinden het echter heel belangrijk dat men eerst goed nadenkt over de aanschaf van een hond. Vooral een jonge hond vergt veel aandacht en een strakke opvoeding. Kortom: bezint eer ge begint! Zorg er vooral voor dat u goed ge´nformeerd bent. Vraag informatie aan bij de Raad van Beheer en raadpleeg bijvoorbeeld de VDH (vereniging fokkers en liefhebbers van duitse herdershonden). Let tenslotte goed op de papieren die bij een pup horen, zoals stamboom, certificaat van fokniveau van de ouders, inentingsboekje en koopcontract. Sommige fokkers gebruiken een koopcontract van de VDH. Dit koopcontract wordt ook door ons gebruikt. Voor meer informatie over deze contracten kunt u terecht bij de VDH. (www.vdh.nl) of  (www.duitseherder.nl).